Agenda

Direct naar het overzicht

;

Het hele jaar door worden er voor jong en oud allerlei activiteiten georganiseerd. Het culturele jaar start traditiegetrouw in het tweede weekend van september, wanneer ook Kasteel Dussen meedoet aan de Open Monumentendag(en). Eveneens volgens traditie wordt het jaar begin juli afgesloten met een gratis concert door de fanfares van Dussen en Hank, Fanfare Wilhelmina en St. Ceacilia.

Tussendoor is er gedurende het jaar elke maand wel iets te beleven. Zoals een kindervoorstelling, een concert, een lezing, rondleidingen, schoolvoorstellingen… en de laatste jaren maakt Sint Nicolaas er een gewoonte van om een nachtje in het kasteel te logeren. Een ander groot(s) evenement is de viering van de Dag van het Kasteel op tweede pinksterdag. Die ‘kastelendag’ heeft – behalve er een gezellige dag van maken – nog een ander doel: proberen om er financieel zo goed uit te komen, dat er weer een heel jaar lang een mooi programma kan worden gepresenteerd, waar zoveel mogelijk mensen van kunnen komen genieten!

 

Agenda en reserveren

Alle activiteiten en uitgebreide informatie zijn te vinden in de agenda. Daar is ook de mogelijkheid om rechtstreeks te reserveren en te betalen via iDEAL. Als de reservering is voltooid, ontvangt de bezoeker een e-mail ter bevestiging.

 

Entreeprijzen

Entreeprijzen zijn, tenzij anders aangegeven:

Concerten € 17,50 en lezingen € 15,- voor volwassenen (incl. kopje koffie of thee vooraf en een pauzedrankje)
Kindervoorstellingen € 7,50

Betaling vooraf bij reservering heeft de voorkeur. Aan de kassa kan worden betaald contant, of contactloos met pinpas of met QR-code.

Vriendenpas

Korting en support

De vriendenpas is inmiddels een vertrouwd begrip geworden. Niet alleen voor trouwe bezoekers van kindervoorstellingen en concerten op Kasteel Dussen, maar ook voor diegenen die het dé manier vinden de culturele activiteiten op deze wijze een financieel hart onder de riem te steken. Voor € 15,- per persoon per seizoen is de vriendenpas te bestellen.

De voordelen op een rijtje…

  • € 3,- korting op de entreeprijs van de voorstelling
  • € 2,50 korting op het boek ‘700 jaar Kasteel Dussen, een bewogen geschiedenis’
  • gratis toegang tijdens de Dag van het Kasteel, elk jaar op tweede pinksterdag
  • ongeveer drie weken voor de voorstelling een e-mail, ter herinnering om tijdig te reserveren
  • ondersteuning van het (vrijwilligers)werk van Stichting Vrienden Kasteel Dussen

De vriendenpas kan worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar info@kasteel-dussen.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer. Nadat de rekening is voldaan – door overmaken van € 15,- op rekeningnummer NL15RABO0113033400 t.n.v. Stichting Vrienden Kasteel Dussen – wordt de vriendenpas opgestuurd. De pas is ook verkrijgbaar tegen contante betaling voorafgaand aan de voorstelling en meteen te gebruiken. Bestaande vriendenpashouders krijgen automatisch bericht voor het verlengen van de pas.

Misschien heb je deze activiteiten wel gemist...

Rondleidingen

Agenda

Actueel

Geschiedenis