Open Monumentendag met Bommeldag

Open Monumentendag met Bommeldag

In vergelijking met andere kastelen in binnen- en buitenland is Kasteel Dussen bescheiden van afmetingen. Maar juist daardoor heeft het een geheel eigen charme en sfeer. En dat is juist precies wat u kunt komen ervaren, als u via de brug over de slotgracht, door de poort, de binnenplaats met de Toscaanse zuilengalerij betreedt.

Bommelbeurs

Op zondag 15 september organiseert de MTVC (Marten Toonder Verzamelaarsclub, ruim 1600 leden) een Bommelbeurs op het grasveld van kasteel Dussen. Ruim 30 kramen met meer dan 100 mtr Heer Bommel en Tom Poes boeken, curiositeiten en andere items zijn daar te vinden. Daarnaast wordt er in de Burgerzaal een bijzondere collectie van 100 antiquarische boeken, zeefdrukken, speciale beelden en gesigneerde uitgaven tentoongesteld voor een bijzondere Toonderveiling.

Uiteraard is er ook muziek!

Johan Timmermans is een klassiek geschoolde en breed georiënteerde gitarist die zich voornamelijk richt op het vertolken van klassieke en populaire wereldmuziek uit verschillende culturen. Dit doet hij zowel als solo gitarist als in ensemble-bezetting met zijn Spaans en Zuid-Amerikaanse duo Hiedra, Arabische duo Zephyra en Griekse trio Meraki. Hij geeft concerten die gaan van zelf gearrangeerde en door anderen gecomponeerde wereldmuziek naar de bekendere Spaanse en Latijns-Amerikaanse gitaarwerken van Westerse componisten en eigen bewerkingen van populaire muziekstukken.
Johan is geboren in 1991 en heeft pas op zijn 18e de gitaar voor het eerst opgepakt om in eerste instantie heavy metal te leren spelen. Na vele uitstapjes en omwegen door allerlei genres is hij uiteindelijk in 2019 afgestudeerd als klassiek gitarist aan het conservatorium in Tilburg.
YouTube: www.youtube.com/@johanopyoutube

Ook aan uw kopje koffie, thee of glaasje limonade met een lekker stukje appeltaart is gedacht. Dus kom gezellig even langs!

Veelzijdig muzikant Johan Timmermans is ook van de partij. (Foto: Luo-Xin Luo)

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Om aanspraak op de korting te maken, voeg je bij het afrekenen een waardebon* toe. Heb je een Vriendenpas? Gebruik dan kortingscode VRIEND. Voor korting met een CJP gebruik je de kortingscode CJP.
Bij binnenkomst voor de voorstelling moet je de CJP of Vriendenpas nog wel even laten zien.

* Eén kortingscode per bestelling

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?