Open Monumentendag met Bommeldag

Open Monumentendag met Bommeldag

In vergelijking met andere kastelen in binnen- en buitenland is Kasteel Dussen bescheiden van afmetingen. Maar juist daardoor heeft het een geheel eigen charme en sfeer. En dat is juist precies wat u kunt komen ervaren, als u via de brug over de slotgracht, door de poort, de binnenplaats met de Toscaanse zuilengalerij betreedt.

Bommelbeurs

Tevens vindt u daar de gezellige Bommelbeurs. Lekker snuffelen tussen de kramen van uitgevers, verzamelaars en handelaren op zoek naar leuke strips. Of laat je stripboek signeren door de striptekenaars Henrieke Goorhuis en Tim Artz. En …. wie weet zijn zij er zelf ook: de vriendelijke Heer Bommel en Tom Poes!

Uiteraard is er ook muziek!

Drieëerlei verzorgt dit op doedelzak, accordeon blokfluiten, schalmei, draailier, saxofoon, viool, vedel, percussie en niet te vergeten: zang! Muziekinstrumenten die al eeuwen lang, ook hier in de lage landen, worden bespeeld (denk maar aan de schilderijen van Jan Steen en Jeroen Bosch). Zij spelen liefdesliedjes, bedevaartsliederen, balladen en koldermuziek. Een geliefd genre van Drieërlei is de franse volksmuziek, de zgn. balfolk, die mensen wel kennen van de dorpspleinen in Frankrijk.
Ine Blom, Floris Hovers en Bert Verschoor

Ook aan uw kopje koffie, thee of glaasje limonade met een lekker stukje appeltaart is gedacht. Dus kom gezellig even langs!

Tickets kopen

Verkoop van toegangsbewijzen start binnenkort!

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Om aanspraak op de korting te maken, voeg je bij het afrekenen een waardebon* toe. Heb je een Vriendenpas? Gebruik dan kortingscode VRIEND. Voor korting met een CJP gebruik je de kortingscode CJP.
Bij binnenkomst voor de voorstelling moet je de CJP of Vriendenpas nog wel even laten zien.

* Eén kortingscode per bestelling

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?