Landelijke Dag van het Kasteel

Landelijke Dag van het Kasteel

Houd de 2e Pinksterdag vrij, zodat je kunt komen genieten van deze leuke dag!

In het thema ‘Rond Rolina’ besteden we extra aandacht aan de laatste bewoonster van het kasteel: Rolina Suringar. Nadat in 1924 de familie Suringar het kasteel kocht, nam deze markante dame intrek. Samen met haar geliefde dieren leefde ze er tot haar dood in 1935. En wat voor een leven! Mooie verhalen over deze vrouw met de zes slapers, een kist vol zilveren rijksdaalders en een plechtige begrafenis van Rolina’s onafscheidelijke ezeltje. Ook wordt het servies tentoongesteld, welke in bruikleen van de familie Suringar is gekomen.

Uiteraard is er traditiegetrouw veel te beleven op Kastelendag! Wat te denken van een heus riddertoernooi, uitgevoerd door de Knights of Camelot. De boerenmarkt is weer bomvol bedrijvigheid, in het kasteel wordt poëzie bedreven en mode uit de tijd van Rolina getoond. Er is werkelijk teveel om op te noemen…

Dus kom op 2e Pinksterdag naar het kasteel voor een onvergetelijke dag!

Entree: 0-3 jaar gratis, 4-12 jaar €4, volwassenen €8
Vriendenpashouders hebben gratis entree.

Bekijk hier de terugblik op de Kastelendag van 2018, maar ook van 2016. Of uiteraard een wat recentere impressie uit 2023.

PROGRAMMA

11.00 uur – Opening kassa
De poorten zwaaien open en de ‘bewoners’ van het kasteel heten u van harte welkom.

Doorlopend – Boerenmarkt
Veel kraampjes met ambachten, activiteiten en lekkere hapjes. Op de markt treft u onder anderen een bierbrouwer, een edelsmid, een modelstoomtrein, houten speelgoed, het Visserijmuseum, glas-in-lood, een karikatuurtekenaar… eigenlijk te veel om op te noemen!
Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht, met diverse hapjes en drankjes.

11.45 uur en 14.30 uur – Live muziek door Drieërlei
Met twee geplande sets van een half uur levert dit enthiousiaste trio de muzikale omlijsting van deze dag. Op een veelheid aan instrumenten komen onder andere middeleeuwse en (Franse) volksmuziek aan bod. Een genot om naar te luisteren. Tussendoor dwalen de muzikanten over het terrein om met hun klanken uw oren te strelen…

Doorlopend – Kinderprogramma
In en rond het bos naast het kasteel zijn veel leuke oud-Hollandse spelletjes te spelen.

12.30 uur en 15.30 uur – Riddertoernooi door Knights of Camelot
Aanschouw het spectaculaire toernooi van steeds ongeveer een uur, waarbij de ridders elkaar van het paard moeten stoten. Vanuit een heus kampement laten de Knights of Camelot u kennismaken met deze middeleeuwse en spectaculaire activiteit.

Doorlopend – Het kasteel
Ook in het kasteel is veel te zien en te beleven: een modeshow met kleding uit de tijd van Rolina, poëzie, demonstraties, stripboeken en veel meer. Uiteraard is het ook een bij uitstek geschikte gelegenheid om het kasteel van binnen te bewonderen.

17.00 uur – Sluiting
Aan al het goede komt een einde…

Kaarten zijn op Kastelendag verkrijgbaar bij de ingang.

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?