Muziekhistorische lezing – Mare Nostrum

Muziekhistorische lezing – Mare Nostrum

Er is geen zee in de wereld met zoveel cultureel verleden als de Middellandse Zee: over een periode van enkele millennia bloeide een grote verscheidenheid aan culturen op die kwamen en verdwenen, elkaar beïnvloedden, onderling handeldreven of elkaar bestreden: Grieken, Romeinen, Feniciërs, Joden, Arabieren, Catalanen, Ottomanen, Venetianen e.v.a.

We reizen denkbeeldig, met de klok mee, langs de noordelijke, oostelijke en zuidelijke kusten van de Middellandse Zee. Wanneer we onze oren te luisteren leggen in plaatsen als Napels, Venetië, Rovinj, Izmir, Jaffa, Tunis, Malaga en Montserrat dan wordt de enorme culturele rijkdom rond de Zee zonneklaar.

Zo ontstaat een symfonie van klanken en beelden, door muziekhistoricus Pieter A. Bakker geserveerd in een cultuur- en muziekhistorische context.

Pieter A. Bakker is muziekhistoricus. Na zijn studie Engels, Nederlands en muziekgeschiedenis begon hij direct met het geven van muziekhistorische cursussen en lezingen voor diverse organisaties. Sinds 2013, het jaar waarin hij zijn bureau Musica Docet startte, richt hij zich geheel aan de geschiedenis van de muziek (zie: www.musicadocet.nl).

In de woorden van Pieter: “Mijn inzet is om mijn liefde en enthousiasme voor cultuurgeschiedenis en in het bijzonder muziek over te brengen op een ontspannen maar tegelijkertijd serieuze manier. Ik beschouw mijzelf als een gids die eenieder met een open geest en een open oor wegwijs kan maken in het enorme labyrint van de muziekgeschiedenis. Het opdoen van kennis is daarbij geen doel maar een middel om verbanden te gaan zien die tot meer inzicht leiden”.

 

volwassenen: € 15,00 per persoon
vriendenpas SVKD/CJP: € 12,00 per pashouder

De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie of thee vooraf en het (eerste) pauzedrankje.

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?