Onze Martinus

Onze Martinus

Je hebt van die liedjesschrijvers die een rechtstreekse verbinding lijken te hebben tussen hart, handen en stem, waarmee ze gevoelens zonder filter in tekst en muziek omzetten. Martijn Kuijten is zo’n singer-songwriter (Musicmaker magazine).

Het afgelopen jaar stond voor Kuijten in het teken van Vergane glorie. Onder regie van Frank van Osch maakte hij samen met Björn van der Doelen en Ruud van den Boogaard negen afleveringen voor Omroep Brabant TV over eigengereide mensen van vrûûger die niet echt in de pas liepen. De komende periode gaat de focus meer op de release van zijn eerste soloalbum, een bijzonder openhartig werk dat eind 2023 uitkwam.

Als een soort verwerkingsproces werkte Kuijten de afgelopen jaren aan dit album. Zo persoonlijk werd het nog nooit! Want hij kreeg de afgelopen jaren nogal wat voor de kiezen. Zo hoorde hij vijf jaar geleden dat hij een lekkende hartklep had. Dit nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel en voor hij het wist lag hij op de operatietafel. Destijds was hij samen met zijn vriendin druk met plannen maken voor de toekomst, een toekomst die als een kaartenhuis in elkaar leek te storten. Zo zag hij met eigen ogen dat het leven niet altijd even maakbaar is.

De operatie verliep voorspoedig en na een paar weken was Kuijten weer op de been. Maar met de poes tevreden op de vensterbank bleef hun kinderwens onvervuld. Ja, daar sta je dan als man van middelbare leeftijd. De mens is echter flexibel en na een paar maanden revalideren van de operatie begon hij met wandelen. Samen wandelden ze door de Peel, ze kochten een camper en Kuijten schreef, zoals hij al vijfentwintig jaar doet; liedjes. En opeens was daar weer even dat onbezorgde gevoel, wat hij dacht voorgoed kwijt te zijn.

Onze Martinus: een man met een baard en zijn gitaar! Persoonlijke, openhartige liedjes met een lach en een traan, gezongen met een duidelijke Brabantse tong. Liedjes in de folk, Americana traditie over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom die één ding gemeen hebben: Een goed verhaal! Martijn wordt vanavond vergezeld door multi-instrumentalist Alex Akela (viool, mandoline, dobro etc.) en Birgit Wijdemans (tweede stem).

Voor meer informatie: https://onzemartinus.nl
Voorproefje: https://youtu.be/2wf3-RyIo1g

Fotograaf: Ellen Jeurissen

Verkoop van toegangsbewijzen start binnenkort!

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?