Poëzie met Ellen Deckwitz en Coen Willemsen

Poëzie met Ellen Deckwitz en Coen Willemsen

Ellen Deckwitz is sinds ze haar entree in de letteren maakte niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over schrijven (het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter) en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens. Ze trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. In 2019 verscheen de dichtbundel Hogere natuurkunde. In 2020 verscheen bij Uitgeverij Pluim Dit gaat niet over Grasmaaien. In 2022 verscheen de omnibus Eerste hulp bij poëzie, waarin Dit gaat niet over grasmaaien en Olijven moet je leren lezen samenkomen. Ellen Deckwitz won in 2021 De Johnny, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie.

de Volkskrant

Deckwitz geeft zeer prikkelende, geestige, originele en inspirerende richtingaanwijzers bij elk denkbaar dichterlijk avontuur. Veel zin krijg je ervan. In alles eigenlijk. De core van haar verleidingskunst is, denk ik, dat ze iedereen als het ware in het oor wil fluisteren: poëzie is echt iets voor jou. Ja, voor jou! Ja, jij! En als je niet meteen wegrent, pakt ze je hand. In haar jongste bundeling Dit gaat niet over grasmaaien stelt ze de pas veroverde lezer direct op zijn gemak met de opmerking: ‘Je kunt een gedicht ook gewoon

waarderen omdat het stoer klinkt.’ (Matthijs van Nieuwkerk, 9 oktober 2020, de Volkskrant)

Carina Backhuijs heeft een klassieke vooropleiding op de HMD van Codarts te Rotterdam. OM zich meer te focussen op jazz voor de harp volgde zij lessen van onder andere Rembrandt Frerichs, Rosetty de Ruiter en Jeroen van Vliet. Tijdens haar masteropleiding verbreedde zij haar repertoire: pop, fusion. Zij geeft masterclasses aan het conservatorium. Daarnaast speelt zij klassieke muziek.

Coen Willemsen heeft deelgenomen aan de Altena Poetry Slam 2023 en wij zien hem als een aanstormend talent. Hij is student Sociologie in Utrecht. Zijn poëzie is het resultaat van gevoelens, die hij van zich afschrijft en probeert te vangen in woorden. Hij laat daarbij de beelden spreken om zo zijn hoofd te luchten.

Foto: Merlijn Doomernik

 

volwassenen: € 15,00 per persoon
vriendenpas SVKD/CJP: € 12,00 per pashouder

De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie of thee vooraf en het (eerste) pauzedrankje.

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?