Skazka Kwartet

Skazka Kwartet

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartetlandschap. Skazka (скáзка) is het Russische woord voor sprookje, en dat is precies wat het kwartet nastreeft: het vertellen van verhalen. Als winnaars van het Storioni Concours 2022 speelden zij afgelopen seizoen in enkele grote Nederlandse zalen. Dit seizoen zijn zij o.a. te horen in het Concertgebouw. De jonge musici hebben allevier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

Afgelopen seizoen was het kwartet te horen in o.a. TivoliVredenburg, DeDoelen en op het Storioni Festival, het ZOOM! Festival en het Grachtenfestival. Ook speelden zij live op Radio 4 in het programma Spiegelzaal. Eerder gaven zij concerten tijdens het Aurora Festival (voormalig Peter de Grote Festival), het Delft Fringe Festival, en speelden zij voor Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw. Daarnaast produceert het kwartet graag eigen projecten, waarvoor ze steun ontvingen van van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Utrecht.

Recent volgde het Skazka Kwartet masterclasses bij Heime Müller (voormalig Artemis Quartett), Jonathan Brown (Cuarteto Casals) en Cibrán Sierra Vázquez (Cuarteto Quiroga). Sinds 2020 zijn zij verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar zij lessen volgen bij artistiek leider Marc Danel en gastdocenten als Pierre Colombet, Marie Chilemme (Quatuor Ébène) en Luc-Marie Aguera (voormalig Quatuor Ysaye). Ook volgden zij lessen bij leden van het Jerusalem Quartet (in het kader van de Zeister Muziekdagen) en leden van het Ruysdael Kwartet.

Begin 2023 werden zij geselecteerd om deel uit te maken van zowel MERITA, een Europees ontwikkeltraject voor jonge strijkkwartetten, als het Europese netwerk Le Dimore del Quartetto.

Programma:
Benjamin Britten | Drie Divertimenti voor strijkkwartet
Ludwig van Beethoven | Strijkkwartet op. 18 no. 6

Robert Schumann | Strijkkwartet op. 41 no. 1

​Voor meer informatie: https://www.skazkakwartet.nl
Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=O5_wijZxdk8

Fotograaf: Foppe Schut

Verkoop van toegangsbewijzen start binnenkort!

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?