Tess Merlot

Tess Merlot

De bliksem sloeg in, de eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde. Vanaf dat moment was er overal muziek. Na honderden shows te hebben gespeeld, bleef de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte laten komen zoals alleen Franse fakkelliederen dat kunnen. Met originele liedjes van Brel, Piaf en Aznavour en haar eigen catalogus.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen te verenigen, bracht Tess in 2017 haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 betoverde ze een bomvol Paradiso met haar nummer ‘Mon Paris’. In 2020 toerde ze met haar Moutons door het land, waarbij ze onder meer PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht uitverkochte zalen. In de aanloop naar de release van haar debuutalbum ‘Laissez-moi’ in juli 2021 kregen de liedjes van Tess uitgebreide airplay op meerdere populaire Nederlandse radiostations, zoals NPO Radio 1, 2, 5 en de Belgische VRT 2. In 2022 zette ze haar carrière voort tourt door Nederland met internationaal gerenommeerde trompettist Michael Varekamp en The Legends en brengt hun show ‘Swingin’ Paris’ voor een breed publiek. In het eerste kwartaal van 2023 deelden ze opnieuw het podium met hun nieuwe show ‘Helden van Toen’, vlak voordat Tess terugging naar WA, Australië voor een tour van twee maanden. Deze zomer maakte ze haar debuut voor een exclusief Frans publiek tijdens een tournee door Zuid-Frankrijk. Eind november 2023 speelde ze samen met het gerenommeerde Residentie Orkest een uitverkochte show in de grote zaal van poppodium PAARD.

Of ze nu met een heel orkest of met haar band het podium betreedt, een onweerstaanbare levensvreugde is vanzelfsprekend terwijl chansons in hun puurste vorm door de zaal worden gestrooid. De ene keer is het uitgekleed en puur, de andere keer grotesk en gewaagd. Wat er ook nodig is om ze recht te doen. En elke keer als Tess de chansons hun werk laat doen, ontstaat er magie.

Kortom: Tess Merlot is de perfecte aanvulling voor elke kamer die het niet erg vindt dat er een beetje wijn wordt gemorst.

Zang: Tess Merlot
Piano: Guillaume Marcenac
Accordeon: Lars Visscher
Gitaar: Jaïr Stunt

Voor meer informatie: www.tessmerlot.com
Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=zJnteENeQhs&t=31s

Fotograaf: Wouter Vellekoop

Verkoop van toegangsbewijzen start binnenkort!

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?