The Lasses met “Near Far”

The Lasses met “Near Far”

The Lasses, Hemels folk duo!

Sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid maken The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan. Margot Merah en Sophie Janna toeren met hun geweldige folkballades afkomstig uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes de hele wereld over.

Hun stemmen smelten prachtig samen in hun akoestische muziek waarbij je referenties zou kunnen maken met bijvoorbeeld Mary Black, McGarrigles, the Roches, Sandy Denny en Nathalie Merchant en Olabelle Reed. Van de laatste 3 staan er tevens ook songs op hun voorlaatste album Undone. Dit album werd gepresenteerd met een uitverkocht concert in het Amsterdamse Paradiso Noord. Ook waren Margot en Sophie te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en stond het album op nummer 1 in de Euro-Americana Chart.

In het najaar van 2023 brachten ze alweer een bloedmooi album uit Near Far met hemelse pure melancholische folk die je doet verlangen naar Schotland. Ze konden dan ook meteen rekenen op een super lovende recensie in de Volkskrant “wat zingen zij superieur: nauwkeurig tweestemmig en zuiver maar met gepast ruimte voor sentiment” (Robert van Gijssel- Volkskrant) Ook dit album kwam op nummer 1 binnen in de Euro Americana Chart en ze stonden onlangs ook 2x in het Concertgebouw op uitnodiging van Tim Knol en Luka Bloom.

Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele blijf je luisteren. En met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

Voor meer informatie: https://nl.thelasses.nl

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=VyQkRV0Z-Zc&feature=youtu.be
en van vrije geluiden: https://www.facebook.com/vrijegeluiden/videos/521480611967400/?v=521480611967400

Fotograaf: Anneke ter Schure

Verkoop van toegangsbewijzen start binnenkort!

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?