Zwarte Miep door Rik Hoogendoorn

Zwarte Miep door Rik Hoogendoorn

Zwarte Miep is een theatermonoloog en vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen – die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd – raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

“Zwarte Miep is een ode aan mijn moeder en daarmee een ode aan alle moeders van mensen die nu zelf in de zestig zijn.”

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’ en het afgelopen seizoen in ‘OppasOpa’.

Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit. Binnenkort verschijnt op vinyl zijn soloplaat ‘Donkerblauw Hotel’.

 

volwassenen: € 17,50 per persoon
vriendenpas SVKD/CJP: € 14,50 per pashouder

De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie of thee vooraf en het (eerste) pauzedrankje.

Met een CJP of Vriendenpas geniet je van € 3 korting op de toegangsprijs. Wordt daarom nu Vriend van het Kasteel en steun tevens Stichting Vrienden van Kasteel Dussen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?